TĂ€nkte dela med mig av ett mycket enkelt och "okladdigt" recept pĂ„ paj som min mamma gjorde igĂ„r. Jag kan tycka att vissa pajer har en tendens att bli lite mjuka och kladdiga men den hĂ€r pajen fick ett perfekt knĂ€ckigt tĂ€cke! Och det bĂ€sta Ă€r att du inte blir kladdig nĂ€r du bakar denna fantastiska pajđ
2.5 dl socker
2.5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 Àgg
100 g smör
Tillagning: Allting blandas ihop med ett lÀtt uppvispat Àgg. LÀgg rabarber och hallon( kan ocksÄ va Àpplen, jordgubbar eller annan frukt) i botten pÄ en osmord form. Strö över de torra ingredienserna som du rörde i ett Àgg, och sist strö över 100 g smÀlt smör. Sen ska den in i ugnen pÄ 200 grader i 20 min.
Serveras med vaniljsÄs!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar